Erhvervserfaring pædagog søren Larsen

Erhvervserfaring

Søren har efterhånden været nogle gange ”rundt om blokken” og har prøvet lidt af hvert i den virkelige verden. Lige fra at starte eget vognmandsfirma, som 18 årig, over vinduespudser, holdleder i Post Nord  og egen it-virksomhed mange år senere.

Det ender dog altid med at handle om mennesker. Mennesker som har fået svære kort på hånden og har brug for støtte til at få greb om livet. Det afspejles i både uddannelser og et efterhånden solidt CV indenfor det socialpædagogiske område.

Søren har været støttekontaktperson for unge mennesker i egen bolig og har arbejdet på opholdssteder  – herunder arbejdet på Opholdsstedet Nygaard, Godhavn og Casablancha bo & erhverv. Drivkraften er og har altid været, at skabe bedre muligheder og øge standarden for den pædagogiske praksis.

I mange år har Søren arbejdet som underviser på en særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse i det 10’ende skoleår for unge med særlige behov på skolen Sputnik, der er en af landets førende skoler for mennesker med særlige behov. I de senere år har Søren været freelance underviser STU, samtidig med at han har bygget egen it-virksomhed op.

Søren er således en erfaren entreprenør og socialpædagog, der tager udgangspunkt i den lokale kontekst og aktuelle situation, når der skabes løsninger. Det er også det som er baggrunden for partnerskabet med Kim og stiftelsen af Nordisk Backup. Det handler om at kvalificere praksis gennem udvikling af professionelle (ledere og medarbejdere) og ved at skabe bedre muligheder for mennesker i udsatte positioner gennem skræddersyede tilbud.

Uddannelse:

Efter en årrække som ufaglært på klubområdet startede Søren på det første merithold på pædagogisk grunduddannelse i København i 1997 og drog efterfølgende om på den anden side af kloden og rejste vores kommende Dronnings fødeland tyndt.

I 2005 fortsatte Søren med en professionsbachelor i pædagogik og har siden suppleret med løbende kurser indenfor specialområdet, bl.a. ADHD. Sidst har Søren gennemført en 1 årig systemisk narrativ efteruddannelse målrettet specialområdet – særligt speciallærere, AKT-lærere, inklusionspædagoger osv.

Sideløbende har Søren uddannet sig indenfor andre fag og illustrerer på glimrende vis den vedvarende vekselvirkning mellem den ”virkelige verden”, det socialpædagogiske og det entreprenante. I foråret 2017 afsluttede Søren således en Master i kommunikation og digital markedsføring.

Bonusinfo:

Søren spiller en habil guitar, både med og uden plekter, men når alt kommer til alt, skal man ”let the fingers do the walking”. Man erfarer simpelthen bedst livet ved at mærke sig frem og turde tro på, at man sætter fingrene rigtigt. Det kræver dog gehør – uanset om det er musik eller livet, som vi taler om.